PEČENÍ

TVAROHOVÁ ŠTOLA




150 g tuku na pečení /máslo, Hera, Zlatá Haná,...
180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr,
kůra a šťáva z jednoho citronu, 2 vejce, 50 g oloupaných mandlí,
100 g kandovaného ovoce, 250 g tvarohu,
450 g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,
máslo na potírání štoly během pečení

  • Postup přípravy receptu

  • Máslo nebo tuk na pečení utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme citronovou kůru a šťávu, vejce a utřeme do pěny, nasekané mandle, na kostičky nakrájené kandované ovoce, tvaroh a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
    Vypracované kompaktní těsto na pomoučeném vále vyválíme asi na 3 cm silný plát, který srolujeme do rolády, ale nedorolujeme až do konce.Štolu položíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby péct na 180 st. Po 20 minutách pečení troubu ztlumíme na 160 st. a štolu dopékáme 30-40 minut.Během pečení štolu 3x potřete rozpuštěným máslem.Upečenou štolu necháme malinko vychladnout, potřeme máslem a bohatě poprášíme cukrem
VÁNOČKA

500 g hladké mouky, 1/4 l mléka, 2 žloutky, 100 g tuku, 100 g cukru, 25 g droždí, citr.kůra, rozinky.
Necháme v pekárně vykynout, poté přendáme těsto na vál, Zhotovíme vánočku, položíme na plech a propíchneme špejlemi , aby se nám " nerozjela". Necháme ještě asi 3/4 hodiny kynout, poté potřeme vejcem, posypeme nasekanými mandlemi. 


Pečeme 5 minut na 240 st, a poté 160 st. dozlatova.

A takto se mi povedla ta moje :).






KINDER ŘEZY




Těsto:

8 vajec, 20dkg kryst.cukru, 8dkg rozpušť.másla, 6Pl vody, 30dkg hl.mouky, 4dkg kakaa, 1 pr.do peč., 1 čaj.lž. kypr.prášku do perníku, máslo a mouka na vymašť. plechu.

Krém:

... 4-8PL kryst.cukru, 4-5 čaj.lž.vanilk.cukru, 3,75 dl mléka, 1,5 bal.želatiny (dortové), 8 dl šlehačky (3 kelímky)

Poleva:


25 dkg dortové polevy, 8 dkg másla nebo tuku

Postup:


Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta. Půlku těsta vylejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme 12-14 minut v předehřáté troubě na 180°C. Druhou polovinu těsta také upečeme.
Krém: Oba cukry vsypeme do mléka a za občasného míchání necháme vařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí. Vyšleháme šlehačku a pomalu přiléváme vlažné želatinové mléko. Rychle (dokud krém neztuhne) naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
Poleva: Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý koláč.


Žádné komentáře:

Okomentovat